• Valós árukészletRaktárról
  • Rendelkezünk patikai üzlettel6721, Szeged, József Attila sgt. 4.
  • Gyors szállítás1-5 munkanap
  • Ingyenes szállítás SzegedenHázhoz visszük rendelését

DR.ALIMENT LIZIN C 580MG KAPSZULA 60X

Kiszerelés:
Gyártó: Dr. Aliment Kft.
Készleten: 1 db
Egységár:
2.835 Ft 2.577 Ft
Termékleírás, betegtájékoztató
LIZIN C KAPSZULA 60 DB

Forgalmazó: TEXTVILL Kft.
OETI eng. szám: 564/2005
Hatóanyag: Aminosav, C-Vitamin

A lizin, mint esszenciális aminosav a tapasztalatok szerint általános és specifikus hatásokkal is rendelkezik.
Az általános immunerősítés mellett vírusellenes és csonterősítő is.
A lizinről: Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is.
Az az aminósav amelyből a legkevesebb áll a rendelkezésre, az határolja be az összes többi aminosav beépülésének mértékét.
Az aminosavak közül a lizin a legtöbb étrendben a limitáló aminosav. Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin az, amelyik leginkább átalakul.
A kenyér héjának barna színét is ez a reakció okozza. Ha étrendünkben kevés a lizin, akkor a többi aminosav sem tud beépülni.
A lizin gazdag forrásai a hüvelyesek és a halak. A gabona alapú étrenden élők / búza,rizs,kukorica/ lizinhiányosan étkeznek, mert ezekben kevés a lizin.
Az aminosavak tanulmányozása korszakalkotó jelentőségű a betegségek természetének kutatásában.
Számos aminosav terápia járt sikerrel, többek között eredményeket értek el az öregedés késleltetése, a szívbetegségek megakadályozása, az emlékezet javítása, a depresszió és stressz leküzdése, az alvászavarok korrigálása, az ízületi gyulladások és herpesz gyógyítása, az alkoholizmus elleni harc, az allergia kezelése és a hajnövekedés serkentése terén.
A fehérjék az élőlényekben található óriásmolekulák, melyek az élő szervezetek vázát adják, és a szervezetben zajló folyamatok szabályozásában vesznek részt.
A sejtekben található DNS kódolja, hogy a sejtben milyen fehérjék keletkezzenek. Ezek a fehérjék építik fel és működtetik a szervezetet, az élő rendszer a fehérjék nyelvét beszéli. Az emberi szervezet a fehérjéit 20 aminosavból rakja össze, s ezek kapcsolódási sorrendje, a molekula mérete és szerkezete teszi lehetővé, hogy az adott fehérje elláthassa feladatát.
Amíg a növények képesek előállítani a számukra szükséges valamennyi aminosavat, addig az ember kilenc aminosav (valin, leucin, izoleucin, metionin, fenilalanin, triptofán, treonin, hisztidin és lizin) élőállítására nem képes, ezeket a táplálékból kell megszereznie.
Ezt a kilenc aminosavat esszenciális aminosavaknak nevezzük. Amennyiben egy esszenciális aminosavból nem kapunk eleget, hiánybetegség alakul ki. A lizin (a,e-diamino-kapronsav) a 4-aminobutil oldallánca miatt a bázikus aminosavak közé sorolható hasonlóan az argininhoz és a hisztidinhez.
A lizin előállítása fermentációs úton történik, az aminosavat baktériumokkal termeltetik.
A lizin hiánya csökkent fehérjeszintézist, csökkent növekedést, vírusfertőzésekre való fogékonyságot eredményez. Szélsőséges esetben a lizin hiánya a niacin (B3 vitamin) hiányához vezet, ami a pellagra nevű betegséget okozza.
A lizin nagyobb mennyiségben teljes értékű fehérjékben, tojásban, húsban, halban fordul elő.
Ezen élelmiszerek fogyasztása viszont nincs hatással a herpes vírusra, mivel ezekben a lizin argininnel együtt fordul elő és az arginra szüksége van a herpes vírusnak a szaporodáshoz.
Ugyanezért az argininben gazdag ételek, mint a mogyoró és más olajos magvak segítik a herpes vírus szaporodását.
Adagolás: Napi 1x2 kapszula Tápanyag és energiatartalom 2 kapszulában: Energiatartalom: 16,6 KJ/3,92 kcal, Fehérje: 184 mg, Aminosav (L-lizin): 714 mg, Szénhidrát: 0 mg, Zsír: 36 mg, C-vitamin: 30 mg.
http://a-vitamin.hu/ajandekok/lizin-c-kapszula-60-db
Forrás: OETI
Adagolása: naponta 2x2 kapszula.


Forrás: OETI
Ne lépje túl az ajánlott fogyasztási mennyiséget!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!


Forrás: OETI
Összetevők:L-lizin hidroklorid, zselatin, aszkorbinsa, talkum, magnézium-sztearát.
Hatóanyagtartalom 4 kapszulában:
C-vitamin 48 mg


Forrás: OETI
Az L-lizin, esszenciális aminosav és a C-vitamin a csontok szilárdságát, a bőr és az érfalak feszességét meghatározó fehérje, a kollagén szerkezetének kialakításában játszik döntő szerepet, hozzájárul a csontozat és az érrendszer egészséges állapotának fenntartásához.
A C-vitamin elősegíti az immunrendszer normális működését.


Vissza