• Valós árukészletRaktárról
  • Rendelkezünk patikai üzlettel6721, Szeged, József Attila sgt. 4.
  • Gyors szállítás1-5 munkanap
  • Ingyenes szállítás SzegedenHázhoz visszük rendelését

CURIOSA GÉL SEBKEZELŐ 1X 30G

Kiszerelés:
Gyártó: Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NyRt.
Készleten: 1 db
Egységár:
2.936 Ft 2.669 Ft
Termékleírás, betegtájékoztató
Forrás: Gyártó_web
A hialuronát a bőr- és a kötszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást, és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz.
Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.
A CURIOSA® sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálásában: a megfelel mikrokörnyezetet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjed) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületet, továbbá enyhíti a
sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást.
A CURIOSA® sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.

Alkalmazási területek
Sérült bőrfelület vagy problémás br kezelése és védelme, valamint a különböző eredet és súlyosságú sebek gyógyulásának elsegítése.
Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás
· sérült vagy problémás br (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás)
· felületes sebek, kisebb sérülésekből ered sebek (horzsolás, szakadás, vágás), enyhébb égési
sérülések (első és másodfokú égés)
Orvosi felügyelet melletti alkalmazás
· krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)
· mtéti sebek (ép, zárt varrat esetén), sebészeti beavatkozás utáni sebkezelés
Hogyan kell alkalmazni a CURIOSA® sebkezelő gélt?
Külsőleg alkalmazandó!


Forrás: Gyártó_web
Mikor ne használja a CURIOSA® sebkezelő gélt?
A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredet fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.


Forrás: Gyártó_web
A készítményt gyermekek ell gondosan el kell zárni.
Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét!
Használat után a kupakot gondosan zárja vissza!
Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyezdésektől.
Személyenként külön-külön tubus használata javasolt.
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati idn belül szabad felhasználni.


Forrás: Gyártó_web
Sérült vagy problémás bőr:
Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, majd vigyen fel rá vékony rétegben CURIOSA® sebkezelő gélt. A CURIOSA® sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.
Kisebb hámsérülések:
Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a CURIOSA® sebkezel gélt a
teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a CURIOSA® sebkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhet.

I. és II. fokú égési sérülések:
A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a CURIOSA® sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint.

Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.) és ép, zárt műtéti sebek:
Nehezen gyógyuló sebek és mtéti sebek (ép, zárt varrat) esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a CURIOSA® sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén
túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelel orvosi kezelése és a kiegészít gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.).

A CURIOSA® sebkezelő gél használata előtttt fontos a seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben (pl. sebészeti beavatkozás) csak megfelel szakember végezhet.
A sebalap megfelel elkészítését követően, az esetlegesen fellép vérzés megszűnte után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni. A seb fedésével kapcsolatban kövesse kezelorvosa utasítását.


Forrás: Gyártó_web
Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak el: bőrpír, enyhe, átmeneti szúró vagy
ég érzés, helyi fájdalom.
Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, korábban nem tapasztalt tünet lép fel, pl. szűnni nem akaró
irritációt, bőrpírt, gyulladást tapasztal, vagy a seb elfertőződik, esetleg néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához!
Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedés, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, részleges nekrózis) jelentkezett, ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.


Forrás: Gyártó_web ( Hiányos! )
A CURIOSA® sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cink-hialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv elírásainak. A készítmény
különböző kiszerelési egységekben kerül forgalomba (15g, 30g).


Vissza